Veelgestelde Vragen & Antwoorden


Worden de dakramen die er nu zitten teruggeplaatst?
Ja, alle bestaande dakramen worden gratis vervangen door een Velux dakraam. Dit Velux dakraam heeft een tuimelvenster en is gelijk aan óf iets groter dan uw huidige dakraam. Wilt u aan de voorzijde van uw woning een extra dakraam? Dit is tegen betaling mogelijk. U leest hierover meer op pagina 43 van de BewonersMap.

Welke kleur wordt mijn nieuwe voordeur?
Uw voordeur krijgt dezelfde kleur als het huidige paneel naast uw voordeur.

Krijg ik nieuwe radiatoren? 
Uw radiatoren worden niet vervangen.

Wordt het slot op de achterdeur ook vervangen? 
De cilinder van de achterdeur wordt vervangen. Uw achterdeur opent u straks met dezelfde sleutel als uw nieuwe voordeur. Ook voldoet dit slot, net als het slot op uw nieuwe voordeur, aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Ik wil graag meer informatie over de zonnepanelen, voordat ik hierover een keuze maak. Kan dat?  Beter in Wonen vindt het belangrijk dat u goed geïnformeerd uw keuzes maakt. Dit project is het eerste project waarbij QuaWonen ook zonnepanelen wil aanbieden. QuaWonen werkt op dit moment aan het maken van een passend beleid hierover.  Zodra het beleid van QuaWonen is afgerond doet QuaWonen u een aanbod waarin de kosten, opbrengsten en garanties helder zijn. Pas dan bepaalt u of u zonnepanelen wilt of niet. Daarvoor is de meerderheidsstem (70% akkoord) niet nodig.

Wordt er iets gedaan aan de kou die uit de meterkast komt? 
Isolatie van de meterkast is op dit moment niet opgenomen in het plan. Wij gaan de situatie in de ProefWoning bekijken. Op basis daarvan bekijken we of isolatie van de meterkast opgenomen wordt  in het plan.

Wat moet ik doen bij schade?
Neem foto’s, spreek de uitvoerder zo snel mogelijk aan en neem na de ontdekking van de schade binnen 24 uur contact op met Beter in Wonen.

Ik woon in een tussenwoning, maar door de trapsgewijze indeling van ons rijtje heb ik toch een stukje zijmuur .Wordt deze ook geïsoleerd? 
Ja, net als bij de kopgevels komt hier een pakket gevelisolatie. Deze isolatie bestaat uit piepschuim en wordt afgewerkt met steenstrips. Dit geheel wordt verlijmd op het huidige metselwerk.

Kan er een hor voor het nieuwe hardglazen draairaam in de woonkamer? 
Ja. Deze kunt u kopen bij de bouwmarkt.

Wat gebeurt er met de voorziening voor de rolstoel? 

Deze brengen wij weer terug.

Wat wordt er aan de berging gedaan?
Het metselwerk van de berging wordt hersteld. Daarnaast heeft het muurtje tussen de berging en de woning een spouw. Deze proberen wij te vullen. Heeft u andere problemen aan uw berging, geef deze dan door aan QuaWonen.