NieuwsBrief 7

Beter in Wonen Concours

In deze NieuwsBrief informeren wij u graag over de planning en de werking van de mechanische ventilatie.

Planning


Blok 1 tot en met blok 4

In de komende twee weken worden alle voordeuren van blok 1 tot en met blok 4  vervangen. Op dit moment brengen wij de steenstrips aan op de kopgevels. De steenstrips moeten een week drogen, daarna worden de steigers verwijderd. Ook worden de kozijnen nog geschilderd en mooi afgewerkt. Dan zijn de werkzaamheden bij blok 1 tot en met 4 klaar en zorgen wij ervoor dat alles netjes wordt achtergelaten. Het einde is in zicht!

Eindoplevering

Als we de steiger voor uw woning weer gaan afbreken, maakt uitvoerder Martijn Hoogendijk met u een afspraak voor een opleverbezoek. Martijn komt bij u op bezoek, om te controleren of alle werkzaamheden netjes zijn uitgevoerd.


Blok 5 tot en met blok 9

Deze blokken staan inmiddels in de steigers en de werkzaamheden zijn in volle gang. De overlast kunnen we helaas niet wegnemen. Houdt u rekening met minder privacy, geluidsoverlast en rommel. Wij doen ons best dit zoveel mogelijk voor u te beperken.
Zien wij iets over het hoofd? Of werkt u bijvoorbeeld ’s nachts waardoor afspraken beter uitkomen in de middaguren? Laat het ons weten dan denken we samen na over een passende oplossing.

Werktijden dakwerkzaamheden

De werklieden werken van maandag tot en met donderdag aan het dak. Meestal zijn er op vrijdag geen dakwerkzaamheden. Omdat ze 4 dagen werken, maken ze meer uren op een dag. De werklieden werken tot uiterlijk 18:30 aan het dak.

Hoger dakraam

Het dakraam zit na de renovatie ongeveer 20 centimeter hoger. Mogelijk kunt u niet meer bij de hendel om het raam open en dicht te doen. We hebben daarom bijpassende hendels besteld.
Bij blok 5 tot en met 9 worden de hendels aangebracht tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.

Mechanische ventilatie

Hieronder leest u meer over de werking van de mechanische ventilatie.

Roosters

Via de roosters komt frisse lucht naar binnen. Doet u de roosters dicht? Dan wordt de toevoer van frisse lucht geblokkeerd. Laat de roosters daarom altijd open.

Afzuigpunten

Via de afzuigpunten wordt vuile lucht automatisch afgevoerd. De afzuigpunten zitten in uw badkamer, keuken en toilet.
Het afzuigsysteem werkt helemaal automatisch, 24 uur per dag. In de ventilatiebox op zolder zit een sensor. De sensor meet de luchtvochtigheid. Als u bijvoorbeeld net heeft gedoucht gaat het ventilatiesysteem extra afzuigen totdat het vochtgehalte weer goed is

De CO2 sensor

De CO2 sensor in de woonkamer meet het CO2 gehalte. Zodra de luchtkwaliteit daalt, gaat het ventilatiesysteem extra afzuigen totdat de luchtkwaliteit weer goed is. In de afbeelding hieronder leest u wat de iconen op de het bedieningspaneel  betekenen:

Status led is groen: Ventilatie-unit en CO2 sensor werken goed
Status led brandt oranje CO2 gehalte is te hoog, er wordt extra afgezogen
Status led brandt of knippert rood Storing: neem contact op met Feenstra

4-Standenschakelaar

In de keuken kunt u het afzuigsysteem bedienen met de 4 standen- schakelaar. Hieronder ziet u hoe u de standen gebruikt:


Linksboven: laagstand, deze gebruikt u ‘s nachts.
Rechtsboven: hoogstand, deze gebruikt overdag.
Linksonder: automatische stand, u hoeft niks te doen.
Rechtsonder: timer, deze bediend u handmatig.
1x drukken: 10 minuten hoogstand
2x drukken: 20 minuten hoogstand
3x drukken: 30 minuten hoogstand

Zet de mechanische ventilatie niet uit
Als u het systeem uitzet kan het binnen te vochtig worden. Dit kan weer leiden tot hoofdpijn, huidklachten en allergie├źn. Door goed te ventileren voelt u zich fris en energiek. Daarnaast warmt droge lucht sneller op, en dat bespaart energie en geld.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op via concours@beterinwonen.nl
Of bel: 010-766 04 09.

Vriendelijke groet,
Ilse van Zijl & Sofie Kestens
Beter in Wonen